Nalaganje strani...

Zdravja se ne da kupiti

blog image

ZDRAVJA SE NE DA KUPITI

Vsi si želimo, da nam bi zdravje služilo le kar se da dolgo. A vendar je to le naša želja, ki jo stalno ponavljamo. Ob vsakem rojstnem dnevu si že od majhnega drug drugemu želimo veliko zdravja, s tem seveda ni nič narobe, ampak res pomaga?

Kaj želimo poudariti je to, da o zdravju veliko govorimo, si ga želimo, za njega pa ne naredimo kaj dosti. S stavkom: zdravja se ne da kupiti, se ne strinjamo popolnoma, saj je marsikatero stvar za boljše zdravje potrebno dobro plačati. A žal, ko nam zdravje dobro služi in nimamo nobenih težav, na njega pozabimo. Bolezen pride kar naenkrat, brez opozoril (opozorila so seveda bila, vendar jih nismo resno jemali, naše telo nam vsakodnevno pošilja sporočila, kaj se z njim dogaja, treba ga je samo poslušati). Takrat nastopi trenutek, ko pa je zdravje že res težko kupiti, čeprav bi v tistem trenutko dali ves naš denar, ki ga imamo, zato da bi imeli tako, želeno zdravje!

Naši nasveti, kako z malo truda poskrbeti za bolj zdrav način življenja, saj z malimi vsakodnevnimi stvarmi lahko spremeniš veliko.

  • gibanje: že 2 do 3 ure tedensko bo imelo zelo pozitiven učinek na telo. Teden ima 168 ur, zato smo mnenja, da boste nekako našli 2 uri tedensko za svojo aktivnost. Gibanje vam bo dalo več energije, izboljšalo vašo kondicijo in pozitivno vplivalo na stres.
  • prehrana: ne daj vsega v usta kar je na mizi! Tukaj ne bomo pisali o uravnoteženi prehrani ali pa o tem, da jejmo vsega pomalo, saj vsakdo izmed nas dojema te stvari drugače. Vsekakor se da z malimi spremembami v prehrani, zelo dobro vplivati na kvaliteto prehranjevanja.
  • spanje: spite vsaj 7 do 8 ur.
  • urejenost delovnega okolja: prostor, v katerem opravljate vsakodnevno delo, naj bo urejeno tako, da je telesna drža čim bolj v pravilnem položaju, saj boste v tem položaju vsaj 8 ur.

 

Našteli smo 4 glavne komponente, ki vam lahko pomagajo izboljšati vaše zdravje počutje in življenje! Ne čakajte, da vas bolezen brcne v rit in da takrat pričnete z drugačnim življenjem! Začni že danes, saj z malimi spremembami narediš veliko.

Zakaj naslov odstavka ZDRAVJA SE NE DA KUPITI? Zato ker zdravje ves čas kupujemo.

  • Za gibanje potrebujemo čevlje, športno opremo, plačujemo fitnes karte, smučarske karte, potrebujemo kolo,..... Naš nasvet pri tem, da se ne splača skopariti in preračunavati, kaj je ceneje, vsaj ne pri vseh stvareh. Kaj vam pomaga, če si kupite poceni fitnes karto, nato pa v fitnesu ne veste, kaj bi delali oziroma vaje izvajate nepravilno, naredite si še večjo škodo. V takem primeru je bolje investirati nekaj več denarja in se s pomočjo trenerja naučite, kako pravilno izvesti trening. Dober primer so tudi skupinske vadbe. Na vadbah, kjer je na uro prisotnih 30 oseb, vas inštruktor ne bo mogel pravilno usmerjati in popravljati napake, saj je število vadečih preveliko. Zato raje izbirajte skupine, kjer je število vadečih manjše, čeprav bo cena za 20 centov višja.
  • Vsi vemo, da domače kvalitetne izdelke plačujemo dražje, Tudi, če jeste domačo zelenjavno je bilo potrebno kupiti semena sadike. Dejstvo je, da kvalitetno lokalno hrano plačujemo dražje.
  • Če želimo dobro spati, žal ne bomo spali na tleh. Tudi postelja ni zastonj.
  • Delovno okolje prav tako zahteva nekaj investicij. Če 8 ur dnevno presediš v službi, bi bilo dobro imeti kvaliteten stol ali celo mizo, ki vam omogoča sedeče in stoječe delo, saj na ta način manj sedite. Že z malimi spremembami, npr. postavitev računalnika in stola, si lahko zelo izboljšate delovno mesto!

 

Kar vam želimo sporočiti je to, da vsekakor ne drži, da se zdravja ne da kupiti, saj ga po malem kupujemo oziroma zapravljamo čez celo življenje. Če potrebuješ pomoč ali vzpodbudo, smo vsekakor tu za vas, da vam pomagamo pri tem!