Nalaganje strani...

Blog

blog image

Popolna postava

Je res bistvo vsega zagledati dobro in imeti popolno postavo, ki je trenutno v trendu. Kaj sploh je popolna postava. Velikokrat si predstavljamo neke ideale, ki pa največkrat sploh niso zdravi. Nam je res všeč le tisto »popolno«. Mislim, da ne in nam je največkrat všeč prav tisto, kar ne velja za popolno.

Večina ljudi pride v fitnes hujšati, saj se bliža poletje, ima poroko, gre na dopust,... Vse je usmerjeno v kratkotrajno hujšanje, ki pri večini traja mesec dni. Kakšen je problem? S tem, da se človek odloči, da bo pričel migati in malo paziti kaj vse bo pogoltnil vase ni nič narobe, narobe je to, da je to kratko odboje in je po koncu poletja, po poroki, po dopustu seveda konec tudi z miganjem. Človek, ki je neaktiven s tem, da prične redno trenirati izzvove v svojem telesu velik šok. To je stres na telo, ki ga telo ne pozna. V našem telesu se dogaja zelo veliko procesov, ki so očem skriti. Hormoni v telesu ponorijo in iščejo odgovore na ta stres. S tem seveda ni nič narobe, saj telo najde ravnovesje in sprejme ta stres, ki v prihodnosti postane balzam za telo. Tisto najhujše nastane po enem mesecu, ko ta balzam telesu odvzamemo. Ponovno novo stanje, ki ga je telo zamenjalo in nam ponovno vzbudi velik stres v telesu. Če dobro pomislimo si z takim načinom naredimo več škode kot dobrega, zato je pri tem zelo pomembna konstantnost. Gibanje naj postane vsakdan, kot higiena, saj to je higiena za naše telo in duha. Tako kot skrbite zase, da si umijete zobe, poskrbite tudi za svoje telo.

Da se vrnem k popolni postavi. Lepo telo je samo rezultat tega, da si FIT. Zdrav, vitalen, se dobro počutiš, se redno gibaš, paziš na prehrano. Seveda nam postava ne bi smela biti na prvem mestu, kot razlog, da se gibamo, saj nam redno gibanje doprinose še veliko več kot le lepo telo!