Nalaganje strani...

Blog

blog image

Veseli december

Veseli december je čas prireditev in zabav zato številnim predstavlja sprostitev ob koncu napornega leta. Zabava in spročanje pa predstavljata tudi pregreho, saj v tem času pojemo marsikatero slaščico, junk hrano ali popijemo kakšno kapljico (pre)več. ;) S tem pa v osnovi ni nič narobe, saj si vsak zasluži nekaj sprostitve to pa velja tudi za vse tiste, ki pridno trenirajo in imajo urejeno prehrano. Tako imenovani Off je včasih celo dobrodošel a tukaj običajno nastane težava.

Ničkolikokrat v teh dneh v fitnesih slišimo trditve kot so ''V decembru pa neham telovadit, ker ne bom imel časa''. Že sama trditev, da nekdo nima časa je običajno le slab izgovor. Torej problem ni v tem, da si kakšne dan vzamemo čas zase, popolnoma odmislimo telovadbo, žuramo in pojemo kakšen ''nedovoljen prigrizek'', ampak v tem, da je naša prva stvar izgovarjanje. Takšno razmišljanje je popolnoma napačno in največkrat prinese slabo voljo v kasnejših mesecih.

Pomislite celo leto ste se trudili, da ste dosegli vaš cilj (manj maščobe, več mišic, boljše počutje, ...), se za to tudi odrekali, poleg tega pa je veliko energije pri pomoči v to vložil tudi vaš trener. Sedaj pa bi to v trenutku zamenjali za en mesec poležavanja. Vsi izgovori se bodo v tem mesecu le okrepili, oddaljili se boste od vašega cilja ponoven začetek bo zato ponovno težak.

To ne pomeni, da se v decembru ne smete zabavati a vseeno ob tem ohranite nekaj samodiscipline, naredite kakšno vadbo in občasno pojetje tudi kaj zdravega ;) Da ne bo treba v januarju 3x dnevno na fitnes :) :) :)