Nalaganje strani...

Blog

blog image

Fitnes ni za starejše

Velikokrat slišimo trditev, da fitnes ni za starejše, kar pa nikakor ne drži. Če ste tudi vi med tistimi, ki si govorijo, da so prestari za šport si vzemite nekaj vašega časa in preberite članek do konca.

Vsi se lahko strinjamo, da je vsekakor prepozno, da bi se v svojih poznejših letih pričeli ukvarjati s profesionalnim športom, nikakor pa ni prepozno za fitnes.

Kaj sploh je fitnes?

Večina posameznikov si fitnes predstavlja kot zaprt prostor z različnimi napravami za krepitev mišic. V naših glavah velja prepričanje, da je fitnes za mišičnjake, športnike in mlade ljudi. Takšno zmotno mnenje je običajno povezano z dejstvom, da korenine fitnesa izhajajo iz bodybuildinga. A to je del fitnesa, ki se ne dotika rekreativcev.

Kako mi vidimo fitnes?

Kot zdrav način življenja na vsakem vašem koraku, saj je takšna oblika fitnesa popolnoma nekaj drugega. Je telesna aktivnost, ki je popolnoma prilagojena vašim zmožnostim (vaje so prilagojene vsakemu posamezniku).

Če za primer vzamemo počep, se lahko vsi strinjam s trditvijo, da jo lahko izvaja tako otrok kot tudi starejša oseba ali pa celo profesionalni športnik. Razlika pa je v izvedbi same vaje. Otrok počep izvaja z lastno telesno težo in se pri tem uči pravilne tehnike. Počep starejši običajno izvajajo tako, da imajo pomoč za ravnotežje, zmanjša pa se tudi obseg gibljivosti.

Povedati želimo, da je fitnes vadba tista vadba s katero se lahko ukvarja vsak, vendar jo je potrebno primerno prilagoditi. To pa lahko predstavlja problem, saj večina ni seznanjena s pravilno izvedbo določenih vaj. Tukaj pa nastopimo mi, saj s pomočjo brezplačnega uvodnega treninga in posveta, poiščemo primerne vaje in vam pokažemo pravilno izvedbo le teh. Kot dokaz, da je fitnes primerne za vse generacije bo evidenca naših članov. Najmlajši član šteje dve leti in pol, najstarejši član pa se približuje veliki obletnici 80.

Ne odlašaj gibanje ti bo spremenilo življenje!