Nalaganje strani...

Vadba za otroke

otroška vadba

Vadba za otroke v fitnes centru AS'Fit - Škofja Loka

»MAAAMI, OOOČII, JST BI HODU NA FUZBAL, PA NA KOŠARKO, NA PLESNE, NA ROKOMET PA ŠE NA RITMIČNO GIMNASTIKO«

STE ŽE VELIKOKRAT SLIŠALI TA STAVEK?

NE VESTE KAM BI VPISALI SVOJEGA OTROKA, KDAJ BI GA VPISALI in KAJ BO ZANJ NAJBOLJ PRIMERNO?

Enostavno - seveda so košarka, nogomet in ostali športi super za otroka. Pri vseh športih se bo razvijal na osebnostnem, čustvenem, socialnem, gibalnem, kognitivnem in miselnem področju. VENDAR, kako vemo, da bo to otroka zares veselilo? NE VEMO IN TEGA TUDI NE POSKUŠAMO, SAJ OTROK NI POSKUS!

Vpišemo ga na osnovno vadbo, kjer gre za veliko osnovnih gibanj. Raziskave so pokazale, da za vrhunskost ni pomembna hitra specializacija, ampak širina, da otrok spozna čim več športov. Šele potem vidimo, za kaj je otrok nadarjen. Ni prav, da starši skozi otroka izpolnjujejo svoje ambicije. IN, ko se otrok dovolj razvije, se na nekem nivoju pokaže nadarjenost. Takrat je mogoče, da otroka po njegovih željah vpišemo na specifično aktivnost.

KAJ POČNEMO NA VADBAH FIT KID in FIT BABY V FITNES CENTRU AS'FIT?

Otroke s športom seznanjamo skozi igro, ki je otroku v predšolskem obdobju in v začetku osnovne šole najbolj pomembna in jo je čez dalje manj. Šport mu prikažemo tako, da mu je le-to v veselje. Otroci v fitnes centru As'fit urijo osnovne gibalne sposobnosti, to so: plezanje, plazenje, lazenje, kotaljenje, skoki, hoja, tek itn. Seveda pa ne ostanemo samo pri osnovi, ampak se glede na fizično sposobnost otrok, naučimo tudi prevale, stoje, kolesa in bolj kompleksnih gibanj. Seveda pa ne pozabimo na igre z žogo, lovljenje, skrivanje.

ZAKAJ ŠE VPISATI OTROKA NA OSNOVNO VADBO V FITNES CENTER AS'FIT?

Skozi pogovor in igro jih seznanjamo z zdravim načinom preživljanja prostega časa. Preko vadb razvija delovne navade in samodisciplino, premaguje stres, rešuje težave in se uči organizacije časa.

S športno in gibalno aktivnostjo bomo stremeli k tem, da bomo naše otroke ohranjali ZDRAVE. V Sloveniji je namreč vsak drugi otrok označen za »debelega«.

TOREJ, OTROKA NE PELJITE SAMO NA NOGOMET, KER TJA »VSI HODIJO«. OMOGOČITE JIM BOLJŠE ŽIVLJENJE IN GA SEZNANITE S ŠIRINO ŠPORTOV, SAJ BO LE TAKO POSTAL OTROK S ŠIROKO RAZGLEDANOSTJO.

Ker se v našem kolektivu zavedamo pomembnosti vadbe pri otrocih, smo v svojem programu ponudili vadbo za otroke ''As'Fit Baby'', ki je primerna za otroke starosti 3-6 let. Vadba je sestavljena iz družanih in športnih iger, poligona, osnovnih gibalnih vaj. Namen vadbe ni treniranje otrok v vrhunske športnike ampak spoznavanje s športom in druženje s sovrstniki.