Nalaganje strani...

Po treningu na pivo

blog image

Po treningu na pivo

Prav ste prebrali res vam svetujemo, da se po treningu s prijatelji odpravite na vrček piva in ob njem odprete dobro debato!

Se je tudi vaša družba redno dobivala 1x ali 2x tedensko na rekreaciji? Po nogometu košarkiali vadbi pa seveda v najbližji bar na pivo ali dva? Prav je tako, saj smo ljudje družabna bitja in potrebujemo druženje in sprostitev prav tako kot telesno aktivnost!

Je pivo res slabo? Odvisno kdaj in koliko? Pivo je sestavljeno pretežno iz oglikovih hidratov elektrolitov in alkohola. Če dobro pomislimo je to dober izotonični napitek. Vsekakor bi bila boljša izbira brezalkoholno pivo ampak tudi od 1 do max 2 vrčkov ne boste vnesli preveč alkohola in kalorij. Vrček piva vam bo naložil cca 300 kalorij. Za primeejavo toliko kalorij porabite v pol ure pri zmernem kolesarjenju.

Fitnes naj bi bil zdrav način življenja, kamor spada tudi dobro počutje in druženje s prijatelji. Zakaj bi torej omejavali druženje in dobro počutje. Vsekakor pa poskušajte ostakati v zmernih količinah piva, da ne boste po rekreaciji vnesli več kot ste porabili.

Nasvet: Regeneracija po treningu začne delovati zelo hitro zato je telesu potrebno dati hranila za regeneracijo. Veliko bolje bo, da piva ne vlijete v prazni želodec ampak si pred nji privoščite nekaj beljakovinskega.

  • jajca
  • meso
  • oreščki
  • skuta
  • najlažji način vnosa beljakovin pa so koncentrirane sirotkine beljakovine