Nalaganje strani...

Otroška vadba

otroška vadba

Otroška vadba

Ko odrasel človek sliši besedo vadba verjetno najprej pomisli na vadbo v telovadnici, dvigovanje uteži, tek na tekalniki stezi, ... Ravno zato marsikdo to pomisli tudi ob pojmu vadba za otroke in si misli ''Otroci vadbe ne potrebujejo''. A se tukaj ravno zaradi takšne predstave moti. Na otroški vadbi otroci namreč ne dvigujejo težkih uteži ali izvajajo kompleksni vaj ampak skozi proces igre delajo vaje in osnovne gibe preko katerih razvijejo motoriko, spretnost, kondicijo, predvsem pa se zabavajo družbi svojih vrstnikov.

Po raziskavah bi moral vsak otrok dnevo imeti 60 minut srednje fizične aktivnosti in tega ne smemo zanemariti. Res je, da so otroci običajno v gibanju skozi cel dan (igre v vrtcu, sprehodi, ...) a se je potrebno zavedati, da otroci v današnjih časih postajajo vedno bolj statični, saj imajo na žalost velik vpliv nanje tudi negativni dejavniki življenskega stila kot so televizija, računalnik, tablični računalnik, ...

Otroci, ki vadijo poleg vseh prednosti aktivnega življenja, tudi bolje spijo in premagujejo fizične in psihične ovire v svojem življenju.

Ker se v našem kolektivu zavedamo pomembnosti vadbe pri otrocih, smo v svojem programu ponudili vadbo za otroke ''As'Fit Baby'', ki je primerna za otroke starosti 3-6 let. Vadba je sestavljena iz družanih in športnih iger, poligona, osnovnih gibalnih vaj. Namen vadbe ni treniranje otrok v vrhunske športnike ampak spoznavanje s športom in druženje s sovrstniki.