Nalaganje strani...

Blog

blog image

Fitnes mentaliteta

Veliko ljudi je mnenja, da so fitnes trenerji oz. vsi fitnes navdušenci neki samovšečneži, ki se gledajo v ogledalo in poljubljajo svoje mišice. Pa je temu res tako ali je to le njihova nevoščljivost. Mislim, da ni nič narobe, da je nekdo ponosen na svoje dosežke (izguba maščobe, pridobljene mišice, boljše počutje, ...) in seveda se s tem dvigne tudi samozavest posameznika. Kar se tiče ogledala v fitnesu pa mislim, da to ni ravno za gledanje samega sebe. Ogledalo je pomemben pripomoček saj z njim kontroliramo izvedbo vaje, nepogrešljiv pa je tudi pri spremljanju napredka. Tako, da so negativni komentarji verjetno posledica slabega počutja nekoga, ki se je zjutraj pogledal v ogledalo. ;)

Ravno tako pa slogani kot so NEVER GIVE UP, START WISHING STOP DOING, MAKE A MOVE, ... niso neke brezvezne faze, ki jih tulimo med dvigovanjem uteži. Fitnes ni samo nekaj brezveznega a je za marsikoga življenski stil. Pri tem si posameznik zastavlja cilje in se trudi, da jih tudi doseže. A tukaj potem ne zaspi na osvojenih lovorikah a si zastavi nove cilje. In takšno razmišljanje ne velja samo za hujšanje, pumpanje mišic ampak za življenje nasplošno.

Če logično pogledate bi bili s takim pristopom uspešni tudi v običajnem življenju. Tudi v svojem življenju se soočate s preprekami, ki jih premagate le če ne obupate in se smilite samemu sebi. Vsak bi zadel na lotu a se ne zaveda, da je potrebno zato kupiti in izpolniti srečko. Torej namesto, da čakate na neko čudežno srečo v vašem življenju se raje zganite in za to naredite nekaj sami. Pa čeprav ne obiskujete fitnesa. ;)