Nalaganje strani...

Blog

blog image

Čas

Pri doseganju naših ciljev so pomembni trije dejavniki, ki vplivajo na uspeh pri doseganju le teh. Ti dejavniki so vadba (tip treninga, število treningov, število ponovitev, ...), prehrana (živila, kalorični vnos, makrohranila, …) in počitek (regeneracija telesa).

Obstaja pa še najpomembnejši dejavnik, ki pa ga večina ne upošteva in to je čas! Smo v času, ko nihče nima več časa in smo za vsako stvar neučakani. Vse kar si zaželimo lahko dobimo v zelo kratkem času. Prav tako pa je z rezultati, ki jih pričakujemo, da jih bomo dosegli z vadbo in pravilno prehrano. Prvo dejstvo, ki se ga morate zavedati je, da se tudi zredili niste čez noč ampak so se kilogrami počasi in vztrajno nabirali, enako je z poškodbami in bolečinami.

Kronične bolečine v kolenu ali hrbtenici ne pridejo kar čez noč ampak so rezultat dolgoletnih napak, ki jih naredite vsak dan ko vstanete iz postelje , ko dvignete predmet iz tal, ko greste po stopnicah ali pa takrat, ko spite. Zavedati se je potrebno, da nič ne pride čez noč! Bolečina v hrbtenici, ki ste jo začutili včeraj je lahko nastajala že več kot deset let. Z vsakim napačnim gibom, ki ste ga naredili ste svojemu telesu povzročili mikro poškodbe, ki jih niste začutili ali na njih niste bili pozorni. Vse te drobne napake se seštevajo in na koncu pride do rezultata, oz. računa, ki ga vsak posameznik enkrat mora plačati. Velikokrat se tega zavemo, ko je naše stanje že zelo slabo. Odločitev, da obiščete fitnes je pravilna in jo seveda podpiramo. Pridno pričnemo trenirati in kmalu slišimo od strank, da sedaj pa že hodijo v fitnes 5 tednov. Pohvalno, vendar ali je to res veliko? Je to dolgo obdobje? Seveda se v tem času že pričakuje napredek. Pri večini ljudi se napredek tudi opazi. Sledijo novi tedni novi cilji, ki pa jih vedno ne dosežejo. A žal je tako, da ne gre tako hitro. Sedaj je čas, da se zaveste, da v enem mesecu žal ne morete doseči vsega.

Za zdrav način življenja je potrebno skrbeti z aktivnostmi in pravilno prehrano. To, da obiskujete fitnes, vadbo, hodite na sprehode ne sme biti samo obdobje v vašem življenju to mora postati vaš način življenja! Način življenja v katerem uživate in seveda ne trpite. To, da greste v fitnes ali s kolesom v trgovino ne sme biti muka ampak rutina ali celo užitek!

Zavedajte se tudi tega, da ste unikat! Ni vam enakega na svetu. Prav tako se zavedajte, da prehrana in način treninga ne deluje na vsako telo enako. Potreben je čas in vztrajnost, da poiščete tisto pravo zase in se naučite pravilnega in zdravega načina življenja.