#

PIŠČANEC Z MANDLJI

Tudi ti nimaš ideje kako bi pripravil piščančje meso? Piščančje meso je mogoče narediti na 1000 načinov, le malo domišljije je potrebno imeti. Tokrat predstavljamo recept za piščanca z mandlji. Mandlji so med najboljšimi oreščki, hrustljavi in okusni, poleg tega pa so polni ključnih hranilnih snovi. V njih se nahajajo proteini in vlaknine ter še 9 ključnih sestavin kot so vitamin E in kalcij.


Sestavine:


250 g piščanca

pest mandljev

100 ml smetane za kuhanje

začimbe (sol, poper, čili)

žlička kokosovega olja


S pomočjo blenderja zdrobite mandlje v moko. Po želji jih lahko zdrobite manj, tako da ostanejo večji kosi. Zdrobljene mandlje zmešajte s smetano za kuhanje in dodajte začimbe. Piščančje meso narežite na koščke in ga popecite na kokosovem olju. Ko je meso pečeno prilijte smetano z mandlji in na hitro pokuhajte. Pri kuhanju pazite na temperaturo ponve, da se vam smetana in mandlji ne zažgejo. Kot prilogo lahko postrežete popečene bučke. Vsi tisti, ki želite pridobiti na telesni teži pa lahko skuhate riž, testenine ali kus kus.


Fitnes AS'Fit Škofja Loka - fitnes, osebna trenerstva, online osebno trenerstvo in skupinske vadbe - Fitnes Škofja Loka