#

ČEMAŽEV NAMAZ S TUNO

Okusen zajtrk imate lahko pripravljen že v nekaj minutah. Za čemažev namaz potrebujete.


1 šopek čemaža

250 g skute (lahko z manjšim % maščob)

2 veliki žlici kisle smetane

1 konzervo tune (v lastnem soku)

Kruh oz. toast (pirin, polnozrnat, ržen, ajdov)

1 paradižnik

Skuto in kislo smetano damo v posodo, vse premešamo, da dobimo gladko zmes. Čemaž sesekljamo in ga dodamo v posodo. Konzervo tune odpremo, ji odlijemo vodo in jo prav tako dodamo v posodo. Vse skupaj ponovno dobro premešamo. Namaz je pripravljen. Med tem segrejemo opekač in popečemo toaste oz. kruhke. Ko so rahlo zapečeni jih na debelo namažemo z namazom in na njih položimo rezino paradižnika. Zraven si lahko privoščite skodelico zelenega čaja. Recept si lahko prilagajate po okusu. Prav tako si lahko kruhke obložite s sirom oziroma salamo (piščančja prsa, dimljena puranja prsa), dodajate pa lahko tudi zelenjavo.

Pa dober tek!

P.S. Po zajtrku si ne pozabi umiti zob, saj ima čemaž močan vonj.