#

BUČKINI REZANCI

Testenine se verjetno znajdejo na jedilniku večine, saj so hitro narejene in jih je mogoče kombinirati s številnimi omakami. V času hujšanja pa se je testeninam dobro izogniti, saj imajo visoko vsebnost ogljikovih hidratov. Super nadomestek testeninam so bučke iz katerih z malo domišljije naredimo rezance.


Za bučkine rezance potrebujete:

2 bučki

lupilnik za zelenjavo

čebulo

vašo najljubšo omako za testenine

Bučke z lupilnikom zelenjave po dolžini olupimo tako, da dobimo tanke rezine in jih nato z nožem oblikujemo v rezance. Čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo. Na olju prepražimo čebulo in nanjo stresemo naše bučkine rezance. Rezance čisto na hitro prepražimo toliko, da se malenkost zmehčajo. Tako, vaši rezanci so pripravljeni, da jih prelijete z omako po vaši izbiri.


P.S.: Če ste bolj igrivi, lahko iz bučkinih rezin naredite tudi špagete :) :) :).